WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!

Is de WOZ-waarde volgens u niet juist? Volg ons stappenplan voor gratis bezwaar maken. Als blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt, passen we deze graag voor u aan.

Stappenplan gratis bezwaar maken WOZ-waarde

  1. Bekijk uw taxatieverslag in Mijn Loket;
  2. Bepaal of u het eens bent met de WOZ-waarde. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Maak bezwaar bij GBLT via Mijn Loket of brief. Het pand waartegen u bezwaar maakt moet liggen in de gemeente Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Leusden, Nijkerk, Ommen en Zwolle.

U kunt makkelijk bezwaar maken tegen de WOZ-waarde  Mijn Loket

Inloggen Mijn Loket

Kunt u niet in Mijn Loket?

Print dan het bezwaarformulier uit, vul het formulier en stuur deze naar GBLT. Er is een: 

Dit bezwaarformulier helpt u om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. U kunt via GBLT bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van de gemeenten Bunschoten, Dalfsen, Dronten, Nijkerk, Leusden, Ommen en Zwolle. Lees via deze link meer over bezwaar maken

Niemand wil te veel belasting betalen. Dat is logisch.

Daarom is 'gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via een no cure no pay bureau steeds meer in trek. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk? 'Gratis' is eigenlijk helemaal niet gratis. GBLT maakt namelijk veel kosten als deze 'no cure no pay' bureaus voor u bezwaar maken. Uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. 

Deze bureaus krijgen hoge kostenvergoedingen bij gelijk op bezwaar

Deze bureaus en makelaars komen voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd, in aanmerking voor een door regelgeving vastgestelde kostenvergoeding. In de praktijk betekent dit, dat als GBLT de WOZ-waarde van een woning met € 10.000,00 aanpast, dit een vermindering van de aanslag oplevert van ongeveer € 12,00. Het exacte bedrag hangt af van de tarieven die gelden voor de gemeente waar u woont. Het bureau of makelaar krijgt vervolgens voor zijn werkzaamheden (incl. vergoeding taxatierapport) een bedrag van ongeveer € 750,00 op zijn rekening bijgeschreven.

Uiteindelijk betalen we allemaal mee aan deze bureaus

De kosten door deze bureaus berekent GBLT door aan de gemeente. De gemeente berekent de kosten door aan u. Uiteindelijk betaalt u, samen met alle woningeigenaren binnen uw gemeente, een prijs voor het bureau dat u inhuurt. Dat is jammer en onnodig. Want bezwaar maken bij GBLT is altijd gratis. GBLT handelt alle bezwaren op dezelfde manier af. Wij maken geen onderscheid tussen een bezwaar dat u maakt, of dat een no-cure no-pay bedrijf maakt. Wij helpen u graag. GBLT wil net als u dat de WOZ-waarde klopt.

Wij helpen u graag!

Bij het vaststellen van de WOZ-waarde maakt GBLT gebruik van een waarderingsmodel. Daarmee bepaalt GBLT de waarde van alle woningen in bovengenoemde gemeenten. Geeft u aan dat de gegevens van uw woning niet kloppen? Dan zal de taxateur een en ander eventueel ter plaatse beoordelen en aanpassen. Als blijkt dat de WOZ-Waarde niet klopt, passen we deze graag voor u aan.

Lees via deze link een bericht van de consumentenbond over WOZ-bureaus.