Toeristenbelasting Dronten

Biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? Bijvoorbeeld in een hotel, een bed & breakfast, een recreatiewoning, een camping of via Airbnb of stichting Vrienden op de Fiets? Dan moet u toeristenbelasting betalen. De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Aanmeldingsplicht voor toeristenbelasting

Biedt u toeristen de mogelijkheid tot verblijf? Dit moet u melden bij de gemeente en GBLT. Aanmelden bij GBLT kan via gemeente@gblt.nl of schriftelijk naar GBLT, postbus 1098, 8001 BB Zwolle.

Landtoeristen

Voor het verblijf met overnachting(en), tegen betaling, binnen de gemeente Dronten betaalt u toeristenbelasting. Deze overnachtingen kunnen plaats vinden in hotels, pensions, vakantie-onderkomens, mobiele kampeeronderkomens, niet-beroepsmatig verhuurde ruimten en op vaste standplaatsen. 

Watertoeristen

Verblijft u op een vaartuig binnen de wateren van de gemeente Dronten en betaalt u ook liggeld? Dan betaalt u ook toeristenbelasting. Dit verblijf vindt plaats op vaartuigen, niet beroepsmatig verhuurd, op zowel losse, als vaste ligplaatsen.

U krijgt een voorlopige en definitieve belastingaanslag

De voorlopige aanslag is gelijk aan de definitieve aanslag van het voorgaande belastingjaar. Als u nog geen definitieve aanslag ontvangen heeft, ontvangt u geen voorlopige aanslag. Na afloop van het jaar doet u aangifte van het werkelijke aantal overnachtingen, waarna een definitieve aanslag toeristenbelasting volgt.

Er is een vrijstelling voor inwoners van Dronten

Personen opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP,) van de gemeente Dronten betalen geen toeristenbelasting.

U kunt u géén kwijtschelding aanvragen voor toeristenbelasting

Betaal in delen als u uw belastingaanslag niet in één keer kunt betalen. U kunt betalen in delen via automatische incasso.