(Water)toeristenbelasting Dronten

Biedt u betaald overnachtingen aan? Bijvoorbeeld in een hotel, op een vakantiepark of camping? Of via Airbnb of stichting Vrienden op de Fiets? Dan moet u toeristenbelasting betalen. Hoeveel toeristenbelasting u moet betalen kunt u vinden op de pagina Tarieven. U kunt deze belasting weer in rekening brengen bij de overnachtende toerist.

De gemeente betaalt de openbare voorzieningen vanuit de belastingen. Toeristen maken hier ook gebruik van. Daarom legt de gemeente toeristenbelasting op. Op die manier betalen de toeristen ook mee.

Verplicht aanmelden

Biedt u betaald overnachtingen aan? Dit moet u zelf vooraf melden bij GBLT. Dit kunt u digitaal doen via gemeente@gblt.nl. Of u stuurt een brief naar GBLT, postbus 1098, 8001 BB Zwolle.

Voorlopige en definitieve aanslag

Het eerste jaar doet u aan het einde van het jaar aangifte van het aantal overnachtingen. Daarna krijgt u een definitieve aanslag. Vanaf het tweede jaar sturen we u eerst een voorlopige aanslag. Die is altijd gelijk aan de definitieve aanslag van het vorige jaar. Na afloop van het jaar doet u dan weer aangifte van het aantal overnachtingen.

Niet voor inwoners

Staat u ingeschreven als inwoner van de gemeente Dronten? Dan hoeft u deze belasting niet te betalen.

Watertoeristen

Overnacht u op een vaartuig binnen de gemeente Dronten? En betaalt u ook liggeld? Dan betaalt u ook toeristenbelasting. Dat geldt voor losse en vaste ligplaatsen.

Is kwijtschelding mogelijk?

Bij deze belasting is kwijtschelding niet mogelijk U kunt wel in delen betalen.

Lees meer over betalen in delen.