Waterschap Vallei en Veluwe

Het werkgebied van waterschap Vallei en Veluwe ligt in de provincies Utrecht en Gelderland

Er liggen 37 gemeenten voor een deel of in zijn geheel in het werkgebied van dit waterschap. Wilt u weten welk waterschap actief is bij u in de buurt? Ga via deze link naar de website van het waterschap en vul uw postcode in.

Waterschapsbelasting bij Vallei en Veluwe

U betaalt waterschapsbelasting zodat het waterschap zijn werk kan doen. Het waterschap zorgt voor veilige dijken en schoon en voldoende water in uw omgeving. Zo kunt u veilig wonen, werken en recreëren. Ga via deze link naar de folder van het waterschap, of ga via deze link naar de website voor meer informatie over het werk van Vallei en Veluwe.

Vallei en Veluwe stelt ieder jaar vast hoe hoog de waterschapsbelastingen zijn

Het waterschap stelt ieder jaar de bedragen waterschapsbelasting vast in een officieel besluit. Alle officiële besluiten van het waterschap zijn terug te vinden op www.overheid.nl bij bekendmakingen. U vindt hier ook alle officiële besluiten van alle andere overheidsorganisaties zoals die van GBLT.

Overzicht van de waterschapsbelastingen in afgelopen vier jaar voor Vallei en Veluwe

GBLT kijkt naar uw situatie, de heffingsmaatstaf en het tarief om tot het belastingbedrag te komen. De heffingsmaatstaf is de manier waarop de hoogte van de belasting wordt bepaald. Het tarief is een vast bedrag of percentage dat per één onderdeel van de heffingsmaatstaf geldt. Bij zuiveringsheffing is de heffingsmaatstaf bijvoorbeeld vervuilingseenheden (v.e.).
Bekijk via deze link de tarieven van uw waterschap.

Het waterschap Vallei en Veluwe is actief in de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Baarn, Barneveld, Brummen, Bunschoten-Spakenburg, De Bilt, Deventer, Ede, Eemnes, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Leusden, Nijkerk, Nunspeet,  Oldebroek, Olst-Wijhe, Putten, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Rozendaal, Scherpenzeel, Soest,  Utrechtse Heuvelrug,  Veenendaal, Voorst, Wageningen, Woudenberg, Zeist en Zutphen.