Toeristenbelasting Nijkerk

Biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? Bijvoorbeeld in een hotel, een bed & breakfast, een recreatiewoning, een camping of via Airbnb of stichting Vrienden op de Fiets? Dan moet u toeristenbelasting betalen. De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Aanmeldingsplicht voor toeristenbelasting

Biedt u toeristen de mogelijkheid tot verblijf? Dit moet u melden bij de gemeente en GBLT. Aanmelden bij GBLT kan via gemeente@gblt.nl of schriftelijk naar GBLT, postbus 1098, 8001 BB Zwolle.

U krijgt een voorlopige en definitieve belastingaanslag

Het aantal overnachtingen op de voorlopige belastingaanslag is gelijk aan de definitieve belastingaanslag van het voorgaande belastingjaar. Na afloop van het jaar doet u aangifte van het werkelijke aantal overnachtingen. Op basis hiervan krijgt u de definitieve belastingaanslag.

Geen toeristenbelasting voor inwoners van Nijkerk

Woont u in de gemeente Nijkerk? En staat u ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Nijkerk? Dan betaalt geen toeristenbelasting.

U kunt u géén kwijtschelding aanvragen voor toeristenbelasting

Betaal in delen als u uw belastingaanslag niet in één keer kunt betalen. U kunt betalen in delen via automatische incasso.