Toeristenbelasting Nijkerk

Biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? Bijvoorbeeld in een hotel, een bed & breakfast, een recreatiewoning, een camping of via airbnb of stichting Vrienden op de Fiets? Dan moet u toeristenbelasting betalen. De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Aanmeldingsplicht voor toeristenbelasting

Biedt u toeristen de mogelijkheid tot verblijf? Dan bent u verplicht hiervan een melding te maken bij de gemeente en bij GBLT. Aanmelden kan via gemeente@gblt.nl of schriftelijk via GBLT, postbus 1098, 8001 BB Zwolle.

U krijgt een voorlopige en definitieve belastingaanslag

De voorlopige belastingaanslag wordt gebaseerd op de definitieve belastingaanslag van het voorgaande belastingjaar. Als u nog geen definitieve belastingaanslag gekregen heeft, krijgt u geen voorlopige belastingaanslag. Na afloop van het jaar doet u aangifte van het werkelijke aantal overnachtingen. Daarna volgt een definitieve aanslag toeristenbelasting.

Er is een vrijstelling voor inwoners van Nijkerk

Personen die als ingezetene in de Basisregistratie Personen (BRP,) van de gemeente Nijkerk zijn opgenomen hoeven geen toeristenbelasting te betalen.

U kunt u géén kwijtschelding aanvragen voor toeristenbelasting

Betaal in delen als u uw belastingaanslag niet in één keer kunt betalen. U kunt betalen in delen via automatische incasso.