Waterschap Rijn en IJssel

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel ligt in de provincies Gelderland en Overijssel

Er liggen 23 gemeenten voor een deel of in zijn geheel in het werkgebied van dit waterschap. Wilt u weten welk waterschap actief is bij u in de buurt? Ga via deze link naar de website van het waterschap en vul uw postcode in.

Waterschapsbelasting bij Rijn en IJssel

U betaalt waterschapsbelasting zodat het waterschap zijn werk kan doen. Het waterschap zorgt voor veilige dijken en schoon en voldoende water in uw omgeving. Zo kunt u veilig wonen, werken en recreëren. Wilt u meer weten?

Rijn en IJssel stelt ieder jaar vast hoe hoog de waterschapsbelastingen zijn

Het waterschap stelt ieder jaar de tarieven waterschapsbelasting vast in een officieel besluit. Alle officiële besluiten van het waterschap zijn terug te vinden op www.overheid.nl bij bekendmakingen. U vindt hier ook alle officiële besluiten van alle andere overheidsorganisaties zoals die van GBLT.

Overzicht van de waterschapsbelastingen afgelopen vier jaar voor Rijn en IJssel

GBLT kijkt naar uw situatie, de heffingsmaatstaf en het tarief om tot het belastingbedrag te komen. De heffingsmaatstaf is de manier waarop de hoogte van de belasting wordt bepaald. Het tarief is een vast bedrag of percentage dat per één onderdeel van de heffingsmaatstaf geldt. Bij zuiveringsheffing is de heffingsmaatstaf bijvoorbeeld vervuilingseenheden (v.e.).
Ga via deze link naar de tarieven van waterschap Rijn en IJssel.

Waterschap Rijn en IJssel is actief in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude Ijsselstreek, Rozendaal, Rijnwaarden, Winterswijk en Zevenaar. Er zijn ook gemeenten die voor een deel in het werkgebied vallen. Het gaat om de gemeenten Arnhem, Deventer, Haaksbergen, Hof van Twente, Lingewaard, Rheden, Rijssen-Holten, Westervoort en Zutphen.