Phishing over gemeente- en waterschapsbelasting

Een phishingbericht is een nep-e-mail of nepbrief. Criminelen gebruiken phishing steeds vaker. Zo proberen zij van u te stelen. Bijvoorbeeld uw gegevens voor internetbankieren of uw geld.

Er zijn ook nepberichten over gemeente- en waterschapsbelasting in omloop

Bijvoorbeeld e-mails over kwijtschelding of aanmaning met een dringende vraag meteen geld over te maken. Hiervoor zetten criminelen vaak een link of QR code in een bericht. Zij hopen dat u op de link klikt of de QR-code scant. 

Wij adviseren u om melding van de e-mail te doen, de nep-e-mail weg te gooien en een virusscan te doen

Op fraudehelpdesk.nl vindt u een overzicht van valse e-mails die op dit moment in omloop zijn. Hier kunt u ook melding doen van uw valse e-mail.  In de nep e-mails staat vaak de vraag om te betalen. Maak géén geld over en klik niet op de links in de e-mail. Gooi de e-mail weg en controleer uw apparaat op virussen.

Wij vragen u bij een nepbericht om ook melding bij GBLT te doen

Hiervoor kunt u de e-mail of een scan of foto van de brief naar redactie@gblt.nl sturen. Of bellen met de klantenservice. Zo kunnen wij het bericht onderzoeken en mensen waarschuwen.

Twijfelt u of een bericht van ons wel echt is?

GBLT stuurt geen e-mails met een link om te betalen. Krijgt u een e-mail waar u over twijfelt of deze van ons komt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Lees via deze link tips hoe u een nep-e-mail herkent.