Phishing over gemeente- en waterschapsbelasting

Phishing is het stelen van je gegevens via nepberichten. Via linkjes in bijvoorbeeld de mail of op social media kom je terecht op nagemaakte websites. Bijvoorbeeld van de bank of de overheid. Zo proberen criminelen gegevens of geld van u te stelen. Of een virus op uw computer te installeren. Wilt u weten wat voor soort mails er op dit moment rond gaan? Kijk dan eens op fraudehelpdesk.nl

Er zijn ook valse berichten over gemeente- en waterschapsbelasting in omloop

Bijvoorbeeld e-mails over kwijtschelding of aanmaning met een dringende vraag meteen geld over te maken. Hiervoor zetten criminelen vaak een link of QR-code in een bericht. Of een rekeningnummer. Zij hopen dat u op de link klikt of de QR-code scant. Of dat u direct geld naar hen overmaakt.

Wat moet u doen met een phishing bericht?

  • Maak géén geld over en klik niet op links in de e-mail.
  • Gooi de e-mail direct weg en controleer uw apparaat op virussen.
  • Maak een melding bij GBLT. Hiervoor kunt u de e-mail of een scan of foto van de brief naar redactie@gblt.nl sturen. Of u kunt bellen met de klantenservice. Zo kunnen wij het bericht onderzoeken en mensen waarschuwen.

Twijfelt u of een bericht van ons wel echt is?

GBLT stuurt geen e-mails met een link om te betalen. Krijgt u een e-mail waar u over twijfelt of deze van ons komt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Lees via deze link tips hoe u een nep-e-mail herkent.