Betalen in delen

Wilt of kunt u het totale bedrag van de belastingaanslag niet in één keer betalen? Dan kunt u ook in delen betalen. Met uw toestemming haalt GBLT het bedrag dan in tien gelijke delen van uw bankrekening af. Dit heet automatische incasso.

U geeft één keer toestemming voor betalen in delen (een machtiging voor automatische incasso)

Die toestemming geldt voor alle belastingaanslagen die wij aan u sturen. In dit jaar én in volgende jaren. U hoeft dus niet elk jaar opnieuw toestemming te geven. Zo betaalt u altijd op tijd en hoeft u verder niets te doen. U regelt betalen in delen het snelst via Mijn Loket. Vraagt u een machtiging voor automatisch in delen te betalen aan ruim ná de betaaldatum op het aanslagbiljet? Dan schrijft GBLT alleen de volgende jaren in delen van uw bankrekening af. U kunt GBLT op twee manieren toestemming geven:

  • Toestemming geven met DigiD via Mijn Loket

Via onze website logt u in op Mijn Loket. U betaalt dan automatisch voor alle belastingaanslagen die wij u sturen. Uw toestemming en bankrekeningnummer kunt u op elk moment weer aanpassen via Mijn Loket.

Inloggen Mijn Loket

  • Toestemming geven zonder DigiD

Heeft u geen DigiD? Vraag dan een toestemmingsformulier aan. Bel daarvoor het Klantcontactcentrum op nummer 088–064 55 55. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij sturen u dan per e-mail of post het formulier toe. Vul het formulier in, onderteken het en stuur het terug naar GBLT, postbus 1098, 8001 BB in Zwolle.

Let op: het duurt minstens twee weken voordat automatische incasso geregeld is met het toestemmingsformulier. Het betalen in delen begint nadat wij uw toestemming hebben verwerkt. GBLT schrijft altijd af rond de 26ste van de maand.

Als u GBLT al toestemming heeft gegeven, dan staat dit op uw aanslagbiljet.

 

Uw toestemming geldt alleen voor uzelf

Na uw toestemming betaalt u alleen automatisch voor de belastingaanslagen op uw eigen naam. Komt er een belastingaanslag binnen op uw adres op een andere naam? Bijvoorbeeld op de naam van uw partner? Dan moet uw partner hiervoor zelf toestemming geven voor het betalen in delen via automatische incasso. Dit regelt uw partner het snelst via Mijn Loket.

U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken

Wilt u niet meer betalen in delen via automatische incasso? Dan kunt u uw toestemming weer intrekken. Dat kan op elk moment. De snelste manier is via Mijn Loket.

Maakt u geen gebruik van Mijn Loket? Bel daarvoor het Klantcontactcentrum op het nummer 088–064 55 55. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij helpen u graag verder.

Let op: Als u uw toestemming intrekt, moet u het openstaande bedrag in één keer betalen aan GBLT. Betaal met iDEAL via Mijn Loket. Dan weet u zeker dat uw betaling op de juiste manier bij ons komt. Maakt u geen gebruik van Mijn Loket? Vul dan bij de betaling altijd uw aanslagnummer in. Deze staat op het aanslagbiljet. Zonder aanslagnummer kunnen wij niet zien voor welke belastingaanslag u betaalt!

Lees hier meer over de regels voor betalen in delen met automatische incasso

biljetten en stapeltjes muntgeld