GBLT sluit aan bij Handelsregister

23 november 2022

GBLT sluit aan bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit betekent dat we vanaf nu gegevens over bedrijven uit het Handelsregister gebruiken. Hierdoor kunnen er dingen voor bedrijven veranderen.

Waarom gebruikt GBLT gegevens uit het Handelsregister?

GBLT is verplicht gegevens over bedrijven uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te gebruiken. Dit geldt voor alle overheidsorganisaties. Het voordeel hiervan is dat alle overheidsorganisaties dezelfde gegevens van u gebruiken. Verandert de naam van uw bedrijf? Dan hoeft u dat alleen bij de Kamer van Koophandel aan te passen.

Wat verandert er voor bedrijven?

Wat er verandert, hangt af van het soort bedrijf. De aansluiting op het Handelsregister kan gevolgen hebben voor onder andere:

  • de bedrijfsnaam die we gebruiken;
  • het inloggen in Mijn loket;
  • waar we de belastingaanslag naartoe sturen;
  • het automatisch betalen in delen.

Lees hier wat er voor uw bedrijf precies verandert.

Wilt u meer informatie?

Bedrijven waar het meest voor verandert, krijgen een brief. Ook vindt u meer informatie op de pagina over de aansluiting op het Handelsregister op onze website. Heeft u andere vragen? Neem contact met ons op. U kunt ons bellen op het nummer 088-064 55 55. Wij zijn open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Wij helpen u graag.