Waarom krijg ik een brief dat ik mijn belastingaanslag niet meer in delen kan betalen?

U krijgt een brief. In de brief geven wij aan dat betalen in delen bij uw rekening niet lukt. Het hangt af van uw situatie wat er met uw toestemming voor het betalen in delen gebeurt.

Uw toestemming voor betalen in delen wordt gestopt in drie situaties

Er zijn drie redenen dat de toestemming voor betalen in delen stopt:

  1. Uw rekening heeft een blokkade;
  2. U heeft de toestemming zelf ingetrokken;
  3. Uw rekeningnummer is vervallen;

GBLT krijgt alleen van de bank door dat de afschrijving niet is gelukt. U moet de belastingaanslag in een keer betalen. Wilt u volgend keer uw belastingaanslag weer in delen gaan betalen? Dan moet u opnieuw toestemming regelen voor automatische incasso.

Het betalen in delen stopt voor een belastingaanslag als afschrijven twee keer niet lukt

Storneert u twee keer een afschrijving voor GBLT? Of kon GBLT twee keer het bedrag niet van uw rekening halen?  Dan moet u de belastingaanslag in een keer betalen. Voor een volgende belastingaanslag hoeft u niet te doen. Uw toestemming voor betalen in delen gaat de volgend belastingaanslag weer in.

U moet binnen veertien dagen het hele bedrag betalen

U kunt kiezen om het bedrag in een keer over te maken. Dit regelt u makkelijk via iDEAL in Mijn Loket. U kunt om een betalingsregeling vragen. Neem contact op met GBLT voor het regelen van een betalingsregeling. Betaalt u niet op tijd? Dan kunt u een aanmaning van ons krijgen. Een aanmaning is een herinnering dat u moet betalen. Een aanmaning kost u geld.