Waarom krijgt u een belastingaanslag van GBLT?

Elk jaar krijgt u een belastingaanslag van GBLT. Waarom is dat eigenlijk? Waar gaat het geld naartoe? En hoe betaalt u uw belastingen? U ziet het in het filmpje hieronder.

Elk jaar krijgt u de belastingaanslag van GBLT. Waarom is dat eigenlijk? Nou, wij van GBLT regelen de belasting voor verschillende gemeenten en waterschappen. 

Maar, waar gaat dat geld dan naartoe? Waterschappen en gemeenten gebruiken belastinggeld voor een prettige woonomgeving voor iedereen. De waterschappen zorgen er bijvoorbeeld voor dat we droge voeten houden en dat ons afvalwater weer schoon wordt. 
De gemeente bepaalt waar de gemeentebelasting naartoe gaat. Bijvoorbeeld: afvalverwerking, of hulp aan mensen met een laag inkomen!

Het bedrag dat u betaalt, kan anders zijn dan dat van uw buren. Dat hangt namelijk af van uw situatie: of u een eigen woning heeft, en met hoeveel mensen u samenwoont. De tarieven verschillen ook per gemeente en waterschap. Nieuwsgierig naar deze tarieven? Kijk op onze website!

De betaling van de belastingen kunt u zelf regelen. Het kan ook heel makkelijk via Mijn Loket op de website van GBLT. Wilt u de betaling niet elk jaar weer hoeven regelen? Betaal dan in delen met een automatisch incasso! Wij helpen u ook graag als u moeite heeft met betalen.

GBLT maakt het betalen van belasting zo eenvoudig mogelijk. En als het nodig is, helpen we u persoonlijk. En u? U draagt bij aan die fijne woonomgeving voor ons allemaal!

Meer weten? Kijk op gblt.nl.