Vacature teamcoördinator afdeling Klantcontacten

Eenvoudig als het kan, persoonlijk als het nodig is.

Dat is de slogan van GBLT. In ons werk als grootste lokale belastingorganisatie van Nederland staat onze klant, de bedrijven en inwoners in ons werkgebied, centraal. We maken het regelen van belastingen zo eenvoudig mogelijk. En als het nodig is, helpen we de klant persoonlijk.

In de rol van teamcoördinator stuur je het team bezwaren aan op resultaat en krijg je de kans de klantprocessen te verbeteren. Daarnaast werk je samen om de processen binnen de gehele keten te verbeteren. Het team is verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaren tegen de WOZ-waarde, waterschapsbelastingen, gemeentelijke belastingen en invorderingskosten. Ook de klachtafhandeling vindt binnen het team plaats. Het team bezwaren bestaat uit 20 medewerkers.

Wat ga je doen?

Met de afdelingsmanager en je collega-teamcoördinatoren werk je samen om de dienstverlening van GBLT te verbeteren. In je rol van teamcoördinator stuur je het team operationeel aan en ben je verantwoordelijk voor zowel de aansturing van het team als het proces. Verantwoording leg je af aan de manager Klantcontacten.

Je houdt je bezig met onder andere het volgende:

 • je stuurt het team operationeel aan;
 • je draagt bij aan de ontwikkeling van je medewerkers in het team;
 • je bewaakt de voortgang van de processen en de KPI’s en signaleert wanneer actie ondernomen moet worden;
 • je bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van de processen in jouw team;
 • je zoekt samen met je collega-teamcoördinatoren proactief naar oplossingen en verbeteringen om het ketenproces te optimaliseren;
 • je adviseert het management en de keten gevraagd en ongevraagd over mogelijke verbeteringen in het proces.

Wat vragen we?

Je haalt plezier uit samenwerken en resultaten behalen. Zowel op operationeel- als tactisch niveau ben je een kei. Je kunt delegeren en je geeft jouw medewerkers de ruimte om te ontwikkelen. Daarnaast vind je het leuk om jezelf te blijven ontwikkelen. Je kunt goed organiseren en plannen. Je kunt iemand overtuigen van jouw verbetervoorstellen waarbij je rekening houdt met de structuur en doelen van de organisatie.

De richting die je opgaat is voor jou helder en daar hou je je aan vast. Je werkt in een dynamische omgeving en daar kun je mee omgaan. Je denkt mee over de strategische onderwerpen binnen de afdeling en je bent in staat processen te analyseren. Op communicatief vlak ben je sterk. Je bent klantgericht en kwaliteitsgericht.

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

 • leidinggevende ervaring;
 • je hebt kennis van procesaansturing en –verbetering;
 • je hebt ruime ervaring in de belastingprocessen;
 • randvoorwaarde is dat je kennis hebt van relevante wet- en regelgeving, verordeningen en jurisprudentie;
 • hbo werk- en denkniveau.

Hoe selecteren we?

Een selectiecommissie beoordeelt je cv en motivatie en beslist of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Als de selectiecommissie bepaalt of je door gaat, is een assessment onderdeel van de volgende stap. In het assessment worden je werk- en denkniveau, drijfveren, sterke eigenschappen en verbeterpunten in kaart gebracht.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan bij een compacte en moderne organisatie met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals o.a.:

 • het takenpakket van de teamcoördinator is nog niet gewaardeerd. We verwachten dat de zwaarte minstens in schaal 10 uitkomt. Het maximum van deze schaal is € 5.092,- bij een 36-urige werkweek;
 • bovenop je salaris krijg je iedere maand een vrij te besteden budget van 21% van je maandsalaris. Elke maand kun je kiezen wat je met dat bedrag wilt doen, bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantie-uren kopen;
 • verder kun je gebruikmaken van een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- en je krijgt beschikking over een laptop en iPhone;
 • ons moderne kantoor staat vlak bij het station Zwolle en is daarmee goed bereikbaar. Daarom bieden we je een NS businesscard. Ga je liever met de auto? Parkeren is geen probleem en we vergoeden de kilometers met € 0,21 per km;
 • we bieden flexibiliteit en vrijheid en veel mogelijkheid tot thuiswerken. Er is dan ook een ruim budget beschikbaar om je thuiswerkplek optimaal te kunnen inrichten.

In eerste instantie bieden we een jaarcontract aan. Na dit jaar beslissen we of je contract wordt omgezet naar onbepaalde tijd.

Wil je solliciteren, of heb je vragen?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Boba Tomic, (afdelingsmanager Klantcontacten), tel 06-1355 62 41. Wil je iets weten over de selectieprocedure, zoek dan contact met Ellen Vink (HR-adviseur), tel. 06-3003 22 61.

Word je enthousiast van deze functie? Twijfel niet en reageer! Je kunt reageren tot uiterlijk 30 september 2023. Jouw sollicitatie en cv (vanwege veiligheidsoverwegingen alleen in PDF) kun je sturen naar HRM@gblt.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Over de afdeling Klantcontacten

De afdeling Klantcontacten zorgt voor het afhandelen van klantvragen die via telefoon, de post en het digitale loket binnen komen. De processen zijn zo effectief mogelijk ingericht en eenvoudig en makkelijk voor de klant.

Het team bestaat uit betrokken collega’s die werken aan continu verbetering van onze dienstverlening. Klantcontact heeft drie hoofdprocessen:

 1. afhandelen telefonische en schriftelijke vragen;
 2. verwerking post en uitvoeren adresonderzoek;
 3. afhandelen van bezwaren en klachten.

Deze processen voeren we uit door samen te werken en van elkaar te leren: we staan voor elkaar klaar.

Over GBLT

GBLT is een belastingorganisatie in het oosten van het land. Wij regelen belastingen voor 5 waterschappen en 7 gemeenten. Ook voeren we de Wet WOZ uit. We versturen zo’n 2 miljoen aanslagen per jaar. GBLT heeft oog voor maatschappelijke thema’s als schuldenproblematiek en voelt zich verantwoordelijk om de belastinginning op een menselijke wijze uit te voeren. Er werken bij ons ruim 185 enthousiaste professionals en we zijn volop in beweging. In verband met toekomstige ontwikkelingen zijn er volop mogelijkheden om je verder te kunnen ontwikkelen in meer kennisgebieden en competenties.

GBLT is een inclusieve werkgever. Onze samenleving bestaat uit veel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Wij maken graag gebruik van al die talenten!