Vacature Senior medewerker WOZ-bezwaren

(32-36 uur per week)

Eenvoudig als het kan, persoonlijk als het nodig is.

Dat is de slogan van GBLT. In ons werk als grootste lokale belastingorganisatie van Nederland staat onze klant, de bedrijven en inwoners in ons werkgebied, centraal. We maken het regelen van belastingen zo eenvoudig mogelijk. En als het nodig, helpen we de klant persoonlijk. Help jij mee als Senior medewerker WOZ bezwaren om deze missie waar te blijven maken?

Wat ga je doen?

Je bent een ervaren en enthousiaste collega met ruime kennis van de WOZ. Met jouw ervaring ben je in staat de afhandeling van (complexe) WOZ-bezwaren zelfstandig uit te voeren. Het horen van belanghebbenden waaronder no cure, no pay-bureaus is een belangrijk onderdeel van de functie. Je stelt zelfstandig uitspraken op, met name op het gebied van de WOZ. Het betreft bezwaarschriften voor zowel woningen als niet-woningen.

Je werkt hierbij nauw samen met onze taxateurs en fiscaal juristen. Je denkt actief mee over het verbeteren van het werkproces WOZ en de integratie met andere bezwaarprocessen zoals bijvoorbeeld rondom het heffen van de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. Ook wil je je kennis graag delen met collega’s. Kortom, het takenpakket van de senior medewerker WOZ-bezwaren is binnen GBLT zeer afwisselend en uitdagend!

Hier een greep uit de overige taken:

 • je bewaakt de doorlooptijden van de bezwaarschriften en bent verantwoordelijk voor de tijdige en correcte afhandeling;
 • je correspondeert met de gemachtigde partijen;
 • je controleert uitspraken op bezwaren op volledigheid en juistheid;
 • je levert input voor de evaluatie bezwaren en je doet voorstellen om door jou gesignaleerde knelpunten op te lossen;
 • je levert waar nodig input voor de voortgangs- en bestuursrapportages;
 • je voert (mede) het ic-controleprotocol uit;
 • je bent een vraagbaak voor je collega’s en neemt de tijd om nieuwe collega’s in te werken.

Wat vragen we?

We zijn op zoek naar een ervaren WOZ medewerker met hbo-werk- en denkniveau (hbo-recht, MER of een aanvullende opleiding Heffingsambtenaar Lokale Overheid (HALO). Je hebt daarnaast het diploma WOZ Juridisch Specialist zoals geformuleerd door de Waarderingskamer (of bent bereid deze op korte termijn te behalen). Je kent de waarderingsinstructie en weet hoe je die naleeft. Je hebt ruime ervaring met beheersystemen en (bezwaar)processen. Je hebt ervaring met Key2Belastingen, 4WOZ of soortgelijke applicaties. Je bent vaardig op het gebied van ICT en data. 

Je vindt het belangrijk om continu te verbeteren, signaleert relevante ontwikkelingen en komt met verbetervoorstellen, waarbij je de inzet van innovatieve middelen niet schuwt. Verder begrijp je geschreven informatie snel en kun je hoofd- en bijzaken uit elkaar houden. Je gebruikt begrijpelijke taal als je spreekt en schrijft en je bent goed in adviseren.

Wat bieden we?

Een uitdagende baan bij een compacte en moderne organisatie met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; 

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris, conform de cao Werken voor Waterschappen tot max. € 4.519,- (salarisschaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Bovenop je salaris krijg je iedere maand een vrij te besteden budget van 21% van je maandsalaris. Elke maand kun je kiezen wat je met dat bedrag wilt doen, bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantie-uren kopen.
 • Verder kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- en je krijgt beschikking over een laptop en iPhone. 
 • Het mooie en moderne kantoor staat vlak bij het station Zwolle en is daarmee goed bereikbaar. Daarom bieden we je een NS-Business card. Ga je liever met de auto? Parkeren is geen probleem en we vergoeden we de kilometers met € 0,21 per km. 
 • Veel flexibiliteit en vrijheid. Thuiswerken hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Er is dan ook een ruim budget beschikbaar om je thuiswerkplek optimaal te kunnen inrichten. 

Over GBLT

GBLT is de grootste lokale belasting organisatie van ons land. Het werkgebied ligt in het oosten van het land. Wij regelen belastingen voor 5 waterschappen en 7 gemeenten. Voor deze 7 gemeenten voeren we ook de Wet WOZ uit. We versturen zo’n 2 miljoen aanslagen per jaar. We werken met ruim 180 enthousiaste professionals. GBLT is een organisatie in beweging. Er zijn volop mogelijkheden om je verder te kunnen bekwamen in meer kennisgebieden en competenties. Daarnaast zijn we een inclusieve werkgever. Onze samenleving bestaat uit veel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Wij maken graag gebruik van al die talenten!

Wil je solliciteren, of heb je vragen?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Nils van Santen (afdelingsmanager a.i. Waarderen), via 06-10231024. 

Word je enthousiast van deze functie? Twijfel niet en reageer! Je kunt reageren tot maximaal 11 mei 2023. Jouw sollicitatie en cv (vanwege veiligheidsoverwegingen alleen in PDF) kun je sturen naar HRM@gblt.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet.