Medewerker Frontoffice KCC (32-36 uur per week)

“Eenvoudig als het kan, persoonlijk als het nodig is.”
Dat is onze slogan. In ons werk als grootste lokale belastingorganisatie van Nederland staat onze klant, de bedrijven en inwoners in ons werkgebied, centraal. We maken het regelen van belastingen zo eenvoudig mogelijk. En als het nodig is, helpen we de klant persoonlijk. Als medewerker frontoffice draag jij hier direct aan bij.

Dit wordt jouw team

Bij GBLT werken we met verschillende afdelingen waarvan de processen elkaar raken of in elkaar overlopen. Dat betekent samenwerken. Jouw 21 nieuwe collega’s binnen het team Frontoffice zijn enthousiaste mensen die voor elkaar klaarstaan. Het team Frontoffice is een van de twee teams binnen de afdeling KCC die samen onder andere alle inkomende telefoongesprekken aannemen.

Wat ga je doen?

Al het uitvoerende werk bij het KCC gaat tot je takenpakket horen, waarbij het zwaartepunt van de werkzaamheden bij de telefoon ligt. Je doet de intake van alle in- en externe vragen, problemen en klachten en registreert deze. Een greep uit je andere taken:

 • Je handelt zelfstandig bijna alle vragen af. Als dat niet kan dan draag je ze over naar de juiste plek in de organisatie;
 • Je helpt de klant bij het indienen van bezwaren en kwijtscheldingsverzoeken;
 • Je muteert en verwerkt gegevens en je verwerkt inkomende post;
 • Je bewaakt de afhandelingstermijn;
 • Je denkt actief mee over het werkproces en doet verbetervoorstellen.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan in een dynamisch team met volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris, conform de cao Werken voor waterschappen maximaal € 3.637,- bij een 36-urige werkweek. Verder bieden we:

 • Een maandelijks vrij te besteden budget van 21% van je maandsalaris. Dit kun je laten uitbetalen of besteden aan extra vrije dagen;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,-;
 • Een laptop en iPhone stellen we ter beschikking;
 • Ons moderne kantoor staat vlak bij het station Zwolle. Dus bieden we je een NS businesscard. Ga je toch liever met de auto? Dichtbij kantoor kun je gratis parkeren. Woon-werkverkeer vergoeden we met € 0,21 per km.
 • Hybride werken. 1 vaste dag per week zie je je collega’s op kantoor. De rest van je werkweek bepaal je zelf of je thuis- of op kantoor werkt. We bieden een budget van € 850,- voor het inrichten van een goede thuiswerkplek en € 3,- voor iedere thuiswerkdag.

In eerste instantie bieden we een jaarcontract aan. Na dit jaar beslissen we of je contract wordt omgezet naar onbepaalde tijd.

Wat vragen we?

Je bent het visitekaartje van GBLT. Dat betekent dat je aandacht besteedt aan wat de klant wil en daar prettig en duidelijk op reageert. Je vindt het leuk om de klant zo goed mogelijk te helpen bij hun (telefonische) vragen over belastingen. Je blijft kalm onder druk, bij verandering en tegenstand. Je gebruikt begrijpelijke taal als je spreekt en schrijft. Verder ben je in staat:

 • belangrijke informatie op te pikken uit gesprekken en je doen en laten hierop aan te passen;
 • regels en voorschriften goed toe te passen;
 • goed in een team te werken, voor je zelf op te komen en anderen in hun waarde te laten;
 • zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

Je wilt je inzetten om je in een periode van twee jaar te ontwikkelen tot medewerker frontoffice. We verwachten van je dat je uiteindelijk in de hele frontoffice inzetbaar wordt. Je steekt graag je handen uit je mouwen op de plek waar je het meest nodig bent. Dat wordt bepaald door het werkaanbod op dat moment.

Omdat we dagelijks bereikbaar moeten zijn voor onze klant heeft de frontoffice vaste werktijden. Deze zijn van 8:30 tot 17:00 uur. Je werkt volgens een vooraf opgesteld schema. Tijdens je inwerkperiode werk je volledig op kantoor. Dit is een periode van 10 weken.

Hoe kun je je ontwikkelen?

In overleg met jou wordt een ontwikkelplan opgesteld. Je kunt namelijk niet alle werkzaamheden in één keer leren. Dat ontwikkelplan is individueel maatwerk en bestaat uit een combinatie van training/opleiding en werken.

Hoe selecteren we?

Een selectiecommissie beoordeelt je cv en motivatie en beslist wie uitgenodigd wordt voor een gesprek. Na de gesprekken bepaalt de selectiecommissie of je door gaat naar de volgende stap. Dat is een arbeidsvoorwaardengesprek. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure

Wil je solliciteren of heb je vragen?

Heb je vragen over de functie en het ontwikkeltraject? Neem dan contact op met Wendy Timmer, (Team coördinator frontoffice), tel 06-5793 95 25. Wil je iets weten over de selectieprocedure, zoek dan contact met Ellen Vink (HR-adviseur), tel. 06-3003 22 61.
Word je enthousiast van deze functie? Twijfel niet en reageer! Je kunt reageren tot uiterlijk 30 november. Jouw sollicitatie en cv (vanwege veiligheidsoverwegingen alleen in PDF) kun je sturen naar HRM@gblt.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Over de afdeling Klantcontacten

De afdeling Klantcontacten zorgt voor het afhandelen van klantvragen die via telefoon, de post en het digitale loket binnen komen. Onze betrokken collega’s werken continu aan verbetering van onze dienstverlening. Klantcontact heeft drie hoofdprocessen:
1. afhandelen telefonische en schriftelijke vragen;
2. verwerking post en uitvoeren adresonderzoek;
3. afhandelen van bezwaren en klachten.
Deze processen voeren we uit door samen te werken en van elkaar te leren: we staan voor elkaar klaar

Over GBLT

Als grootste lokale belastingorganisatie van Nederland werken we voor een gebied met 3,5 miljoen inwoners. We versturen zo’n 2 miljoen aanslagbiljetten per jaar. Dat doen we voor 5 waterschappen en 7 gemeenten. Ook voeren we de Wet WOZ uit. Daar gaat een boeiende wereld achter schuil. Bij GBLT hebben we hart voor onze klant en de samenleving. Met onze 6 servicebeloften laten we zien hoe we dat doen. Met het belastinggeld dat wij innen zorgen
onze deelnemers, de waterschappen en gemeenten, voor een prettige en veilige leefomgeving. Waterschappen bouwen en onderhouden bijvoorbeeld dijken en gemeenten zorgen onder andere voor de verwerking van afval.

Er werken bij ons ruim 185 enthousiaste professionals en we zijn volop in beweging.
In verband met toekomstige ontwikkelingen zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in meer kennisgebieden en competenties.
GBLT is een inclusieve werkgever. Onze samenleving bestaat uit veel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Wij maken graag gebruik van al die talenten!