Vacature taxateurs

(36 uur per week)

“Eenvoudig als het kan, persoonlijk als het nodig is.”

Dat is de slogan van GBLT. In ons werk als grootste lokalebelastingorganisatie van Nederland staat onze klant, de bedrijven en inwoners in ons werkgebied, centraal. We maken het regelen van belastingen zo eenvoudig mogelijk. En als het nodig is, helpen we de klant persoonlijk.

Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie en wil je daarnaast werken in een omgeving waar volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei? Ben je resultaatgericht, analytisch en leg je gemakkelijk contacten? Dan is dit jouw ideale nieuwe baan!

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Waarderen zijn we op zoek naar taxateurs (zowel woningen als niet-woningen). Ons enthousiaste team met taxateurs is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet onroerende zaken (WOZ) voor onze zeven gemeentelijke deelnemers.

Als taxateur waardeer je objecten. Door middel van diverse taxatiemethoden voer je individuele taxaties uit. De datagedreven aanpak is hierbij het uitgangspunt. De volgende taken hangen hiermee samen:

 • je onderhoudt en beheert je waardegebieden;
 • je werkt mee aan de planning en organisatie van het herwaarderingsproces;
 • je voert kwaliteitsanalyses uit op taxaties;
 • je adviseert over bezwaar- en beroepschriften en treedt op als WOZ-deskundige in procedures;
 • je signaleert en analyseert trends en knelpunten en vertaalt deze naar de organisatie

Wat vragen we?

Je hebt ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en verschillende waarderingsmethodieken. Verder ben je communicatief vaardig en in staat goed te adviseren. Op analytisch vlak ben je een kei. Om deze functie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • bij voorkeur ben je NRVT-gecertificeerd of bereid om dit te halen en bij te houden;
 • een aantal jaren relevante werkervaring is een pre;
 • kennis van de wet WOZ, het WOZ-proces en in bezit van het WOZ-diploma.

Wat bieden we?

Een uitdagende baan bij een compacte en moderne organisatie met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zoals onder andere:

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je in salarisschaal 9 (max. € 4.409,-) of in salarisschaal 10 (max. € 4.968,-) ingeschaald, conform de cao Werken voor Waterschappen.
 • Bovenop je salaris krijg je iedere maand een vrij te besteden budget van 21% van je maandsalaris. Elke maand kun je kiezen wat je met dat bedrag doet, bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantie-uren kopen.
 • Verder kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000,- en je krijgt de beschikking over een laptop en iPhone.
 • Ons moderne kantoor staat vlak bij het station Zwolle en is daarmee goed bereikbaar; daarom bieden we je een NS-Business card. Ga je liever met de auto? Parkeren is geen probleem en we vergoeden de kilometers met € 0,21 per km.
 • We bieden flexibiliteit en vrijheid en veel mogelijkheid tot thuiswerken. Er is dan ook een ruim budget beschikbaar om je thuiswerkplek optimaal in te richten en je ontvangt een thuiswerkvergoeding.
 • Na een jaar bieden we je bij voldoende functioneren een contract voor onbepaalde tijd aan. 

Over GBLT

GBLT is de grootste lokalebelastingorganisatie van Nederland en actief in het oosten van het land. Wij regelen belastingen voor 5 waterschappen en 7 gemeenten. Ook voeren we de Wet WOZ uit. We versturen zo’n 2 miljoen aanslagen per jaar. Er werken bij ons ruim 180 enthousiaste professionals.

GBLT is een organisatie in beweging. Er zijn binnen onze organisatie volop mogelijkheden om je verder te kunnen ontwikkelen. GBLT is een inclusieve werkgever. Onze samenleving bestaat uit veel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Wij maken graag gebruik van al die talenten!

Wil je solliciteren, of heb je vragen?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op Nils van Santen, interimafdelingsmanager Waarderen (tel. 06–1023 1024). Wil je iets weten over de selectieprocedure? Zoek dan contact met Inge te Spenke, HR-adviseur (tel. 06–5108 6394).

Word je enthousiast van deze functie? Twijfel niet en reageer! Je kunt reageren tot uiterlijk 24 maart 2023. Jouw sollicitatie en CV (vanwege veiligheidsoverwegingen alleen in PDF) kun je sturen naar HRM@gblt.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet!