Betalen in delen bij GBLT in Ommen

Op deze pagina leest u meer over betalen in delen bij GBLT in Ommen. U kunt bij GBLT automatisch betalen in delen. Dit heet automatische incasso. GBLT haalt het bedrag dan in tien gelijke delen van uw bankrekening.

Hoe geeft u GBLT toestemming voor automatisch betalen in delen?

U vraagt gemakkelijk betalen in delen aan via Mijn Loket. Ook kunt u daar uw bankrekening veranderen, of betalen in delen stopzetten.

Inloggen Mijn Loket

Lees meer over betalen in delen bij GBLT.

Betaalde u al automatisch in delen bij de gemeente Ommen of GBLT?

Dan krijgt u in januari een brief van GBLT. Daarin leest u hoe u kunt betalen in delen bij GBLT.

Veelgestelde vragen over automatisch betalen in delen

 • Betaalt u al langer in delen bij GBLT? Dan krijgt u in januari een brief over betalen in delen. Hierin staat ook het rekeningnummer waarmee u GBLT betaalt. Het kan zijn dat uw rekeningnummer in de brief niet klopt.

  Mist alleen het laatste getal van uw rekeningnummer?

  Door een fout staat mogelijk het laatste getal van uw rekeningnummer niet in de brief. Als het rekeningnummer verder wel klopt, hoeft u niets te doen. Uw rekeningnummer staat dan goed in ons systeem.

  Is het hele rekeningnummer verkeerd?

  Klopt het hele rekeningnummer niet? Pas dan uw rekeningnummer aan. Dit doet u eenvoudig via Mijn Loket, of per brief. Via deze link leest u hoe u dat doet.

 • GBLT schrijft af in tien gelijke delen. Dit doen we rond de 26e van iedere maand. Geeft u GBLT toestemming voor betalen in delen na 1 februari? Dan kan het zijn dat u de belastingaanslag van 2022 in minder delen betaalt. De belastingaanslag van 2023 betaalt u dan wel in tien delen.

  Lees hier meer informatie over betalen in delen.

 • Geeft u GBLT voor 1 februari toestemming voor betalen in delen? Dan betaalt u uw belastingaanslag van 2022 al in tien delen. U ziet op uw aanslagbiljet precies wanneer GBLT het bedrag van uw rekening afschrijft.

  Geeft u GBLT na 1 februari toestemming voor betalen in delen? Dan ziet u niet op uw aanslagbiljet wanneer GBLT het bedrag van uw rekening afschrijft. Ook betaalt u in 2022 mogelijk in minder delen. De datum van uw toestemming bepaalt in hoeveel delen we afschrijven. Vanaf volgend jaar betaalt u dan wel in tien gelijke delen, en ziet u dit ook op uw aanslagbiljet.

 • Heeft u GBLT eerder toestemming gegeven voor automatisch betalen in delen? Dan geldt deze toestemming automatisch voor alle belastingaanslagen van GBLT. U betaalt dus vanaf 2022 ook automatisch uw gemeentebelastingen bij GBLT in delen. Deze schrijft GBLT samen met de waterschapsbelastingen van uw rekening af.

  Heeft u GBLT nog niet eerder toestemming gegeven voor betalen in delen? Dan heeft GBLT eerst uw toestemming nodig om de belastingaanslag in delen van uw rekening af te schrijven. Lees hier hoe u GBLT eenvoudig toestemming geeft.

 • U hoeft uw automatische incasso bij de gemeente Ommen niet stop te zetten. U kunt in 2022 namelijk nog een belastingaanslag krijgen van de gemeente Ommen.