Samenwerking Ommen en GBLT

Op deze pagina vindt u informatie over de samenwerking tussen gemeente Ommen en GBLT. U ontvangt van GBLT al langer belastingaanslagen waterschapbelastingen. Vanaf 2022 krijgt u van GBLT ook de belastingaanslagen voor gemeentebelastingen. Ook stelt GBLT de WOZ-waardes vast. U regelt zaken rond verschillende belastingen daardoor snel en makkelijk op dezelfde plek.

Heeft u een vraag over uw belastingen vanaf 2022?

Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag over oudere belastingaanslagen van voor 2022?

Voor vragen over belastingen van oudere jaren kunt u terecht bij de gemeente Ommen. Ga naar de website van de gemeente Ommen. Of bel de gemeente op telefoonnummer 14 0529.

Veelgestelde vragen

  • Vanaf 2022 krijgt u uw belastingaanslagen voor gemeentebelastingen van GBLT. U ontvangt uw waterschapsbelastingen, gemeentebelastingen en uw WOZ-waarde zoveel mogelijk op één aanslagbiljet. U betaalt deze belastingaanslagen aan GBLT.

  • De gemeente Ommen en GBLT werken samen om het voor u makkelijker te maken. Zo stuurt GBLT vanaf komend jaar al uw belastingaanslagen voor gemeente- en waterschapsbelastingen. Ook stelt GBLT de WOZ-waardes vast. U regelt zaken rond verschillende belastingen daardoor snel en makkelijk op dezelfde plek.

  • De samenwerking van Ommen met GBLT heeft geen invloed op de belastingtarieven en WOZ-waardes. Wel kan het zijn dat de tarieven of WOZ-waarden om andere redenen veranderen. Bijvoorbeeld doordat alle prijzen in het land stijgen (inflatie).

  • De regels en voorwaarden voor kwijtschelding zijn hetzelfde bij GBLT als bij Ommen. Lees hier meer over kwijtschelding.