Controles hondenbelasting in gemeenten Dalfsen en Nijkerk

19 april 2022

In april en mei voert GBLT de jaarlijkse controle op de aanmelding voor de hondenbelasting uit. Bent u eigenaar van één of meer honden, dan moet u hierover hondenbelasting betalen. Via GBLT betaalt u de hondenbelasting aan de gemeente.

Wat houdt de controle in? 

De controleurs van GBLT controleren in de hele gemeente. Dit doen zij steekproefsgewijs door een bezoek aan huis.

Bent u niet thuis, maar heeft de controleur wel het vermoeden dat u een hond heeft? Dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. In deze brief staat hoe u kunt reageren. U kunt ook op dit formulier aangeven dat u geen hond heeft.

Blijkt uit de controle dat u een hond heeft, maar deze nog niet heeft aangemeld? Dan kan GBLT tot drie jaar terug een belastingaanslag opleggen.

Wie voert de controle uit?

Het bureau Legitiem voert in opdracht van GBLT de controle uit. De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen.

Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om de hond aan te melden? 

Als u vergeten bent om uw hond(en) aan te melden, doet u dit dan zo snel mogelijk alsnog. Dit kunt u digitaal regelen. Ga naar Mijn Loket en log in met uw DigiD.

Wat moet u doen als u een hond in huis neemt? 

Als u een hond in huis neemt, moet u dit binnen 14 dagen na de komst van de hond(en) melden aan GBLT. Dit doet u digitaal in Mijn Loket

Wat als u geen hond(en) meer heeft? 

Heeft u geen hond(en) meer, dan moet u deze hond(en) afmelden. Dit doet u digitaal in Mijn Loket

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u liever schriftelijk aangifte doen? Neem contact op met GBLT door te bellen naar telefoonnummer 088-064 55 55. We zijn maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar.

Persoon wandelt met hond